Pere Pæære, Oslo, til Salongfestivalen 2010!

Foto: Ole Johnny Trangsrud. Pere Pæære er et allsidig tekstbasert liveband med trøkk som bare må oppleves! Her den legendariske ordkunstner Per Egil Søberg i kjent positur!Livebandet Pere Pæære gir full trøkk til tekster som vet å bite fra seg på scena!

 

”Det var en gang en kar som heter Øyvind Berg. Han var postbud og hadde fått seg jobb på Rodeløkka postkontor september 1993. Der treffer han et annet postbud som heter Per Egil Søberg, som hadde til hobby å skrive dikt. Etter en fest tar Per Egil fram et dikt og framfører det for Øyvind som blir veldig fascinert. Dette må vi lage musikk til, tenkte Øyvind…”

Slik begynner historien om Pere Pæære, men det skulle gå nesten fem år før tanken lot seg realisere. Først som trio. Senere med full bandbesetning. Pere Pæære anno 2010 er oppegående som aldri før, og jobber for tida med nytt materiale til sitt tredje album. Tidligere utgivelser er:

Albumet ”Pere Pæære” LKV Recorde 2005
Albumet ”Kunsten & Dyret” LKV Recorde 2009

Pere Pæære er et allsidig tekstbasert liveband med trøkk som vanskelig lar seg sjangerplassere. Og hvorfor skal man nå det? Leverer stort sett sjøllaget materiale som beveger seg innenfor de fleste sjangre – fra vise til rock. Frontfiguren i gruppa er vokalist og tekstforfatter Per Egil Søberg, en sterk og utagerende satiriker, som til forveksling kan ligne på Arild Nyquist. Ikke minst på måten tekstene formidles. Ispedd fabulerende, svart humor med klare naivistiske trekk framstår Pers sosialrealistiske tekster på kanten av det surrealistiske. Klart utfordrende som trenger mer enn en gangs gjennomlytting om de skal trenge inn i sjela.

Selv om tekstene er utgangspunktet for låtmaterialet, unngår bandet å innta en passiv eller tilbaketrukket rolle på scena. Hos Pere Pæære er det snakk om gjensidig partnerskap hvor tekst og musikk både utfyller og driver hverandre framover. Og det blir det fantastisk trøkk av!

Bandet består av:

Per Egil Søberg - vokal
Øyvind Berg - sologitar
Gunnar Hultgreen - gitar
Arild Hovslien - munnspill
Jens Erik Johansen - bass
Johnny Libakken – trommer


Lytteeksempler og mer info finner du på Pere Pææres hjemmeside:

http://www.perepaeaere.com

eller på bandets facebookside:

http://www.facebook.com/profile.php?ref=profile&id=1336055791#!/pages/Pere-paeaere/448718935334?ref=ts