Kari Elisabet Svare er Salongfestivalkunstneren 2010!

Kari Elisabet er fascinert av myter, drømmer, eventyr og legender...


Kari Elisabet har funnet sin vei uten å vite hvor den leder henne, eller hvilke landskap den åpner…


”Nå reiser jeg mest på indre kompass; en reise som fører både inn i ettertanke og til skapende kilder, og til mennesker som overalt er mennesker til tross for at vi lever under forskjellige forhold. Mange ting er ikke som det burde være. Jeg besitter en sterk rettferdighetssans, og har idealer jeg forsøker å leve etter og være, samtidig som jeg er en høyst ordinær person av menneskeslekt",

sier Kari Elisabet Svare, som er valgt ut til å være årets festivalkunstner.

Kari Elisabet Svare er en skapende kvinne. Hun liker å fortelle om det som er og det hun ser – det være seg som forteller, skribent eller silkemaler, og har mye på hjertet:

”Jeg ser på klimakrisa som den absolutt største utfordring menneskeheten hittil har stått overfor. Ellers er barn en hjertesak i et samfunn der vi overlater de små til stadig mer utvidet institusjonstilværelse, TV, dataskjermer og en oppstykket hverdag. Dette kan føre til uønskede symptomer som ikke ses i forhold til helhetlige oppvekstvilkår.”

Og hjertesakene deler hun gjerne med andre. I årenes løp har hennes store samfunnsengasjement resultert i diverse artikler om pedagogikk og barn, samfunn og vanvidd, rim og regler – alltid på jakt etter en indre stemme som kan nå ut...

Men hvorfor har du valgt å trenge inn i silkemalerienes verden, spør vi Kari Elisabet?

”Jeg nyter å male på silke med de nydeligste farger. Det flyter. Kan ikke fullt ut kontrolleres. Ei heller males over. Det å styre noe ukontrollerbart samtidig som jeg tillater det uante å oppstå, fasinerer meg. Sist jeg tok penslene fram, var det som å møte en god, gammel venn som jeg lovte nye møter på silkeblanke flater; å fylle dem med symbolske, naivistiske, naturalistiske motiver. Og jeg liker eventyr og drømmer. Som steinerpedagog fortalte jeg daglig i fem år eventyr og legender fra litteratur som var skrevet eller selvskrevet. Å bringe fortellingen inn i barnas verden er det samme som å fortelle barn inn i verden. Fortellinger tilfører barn viktig næring”, avslutter Kari Elisabet.

Og Salongfestivalen ser fram til utstillingen:


SILKEMALTE FORTELLINGER,
med Bru til Edens hage og annet med ekko fra myter, eventyr og levd liv.


Ønsker du å komme i kontakt med Kari Elisabet Svare, kan hun kontaktes på

karielisa1@hotmail.com

 

Utstillinger:

1987 Café Cecilie: ”Trykk, tekstil, maleri”
1989 Galleri Kalle: ”Vi er alle kunstnere, vi skaper våre liv”
1991 Galleri 2B: ”Drømmer og visjoner”
1994 Galleri 2B: ”Norrøn mytologi”
1994 Juleutstilling: ”NetOpp Lillehammer”
2005 Galleri Riddervold: ”Vilt og vakkert!”
2006 Sommerutstilling på Aulestad