Blakk, Ustelt og Sulten Band til Salongfestivalen 2010!

Blakk, Ustelt og Sulten Band i aksjon på Åndalsnes 2001...


Blakk, Ustelt og Sulten Band har gjenoppstått og stiler mot store musikalske høyder…

Neste topp Salongfestivalen!

Minnes du trøkket fra 70 og 80-tallsrocken? De varme balladene, eller en autentisk blues som får nakkehåra til å reise seg? Da kan du bare glede deg. Blakk, Ustelt og Sulten Band er Lillehammerbandet som vet å levere varene og få folk i god stemning! Og selv om bandet våknet av dvalen fjor vår, betyr ikke det at gutta har glemt å spille. 6 spilleglade og erfarne karer er klare for å erobre både scene og publikum! Så nå er det bare å legge seg i trening og få fart på danseskrotten…   
Bandet består i dag av:


Lars Erik Ødegård: Vokal, gitar og banjo-gitar

Johnny Josten: Vokal, gitar og mandolin

Torbjørn B. Gording: Vokal, resonator, dobro, mandolin og gitar

Øystein Hakestad: Tangenter

John Amundsen: Bass

Arne Morten Kroken: Trommer

Av en eller annen merkelig grunn er bandet nevnt i boka "Typisk Norsk" av Petter Skjerven som Norges niende, rareste band-navn!


Lars Erik Ødegård

ble født i 1955 på Vingnes utenfor Lillehammer. Han fikk sin første gitar av bestemor Elise i Mesnalia da han var 14 år. Hammartun Ungdomskole ble arnestedet for hans første band «Mobb» i 1969, senere «Heleo Gaba blues».

 

"Vi spillte mye Blind Faith, Cream og Fleetwood Mac, og jeg sang Steve Winvood låter i fistel. Det låt for jævli", humrer Ødegård. Samtidig med at vi startet Laagen Delta blues klubb, startet også Laagendelta Blues band, rundt 1975 tror jeg. Bandet reiste litt på Østlandet og Vestlandet og låt faktisk ganske fett. To opptredener med gjestegitarist Terje Rypdal var også moro for gutta. Ellers var bandet oppvarmingsband for Son Seals fra Chicago, Missisippi Delta bluesband og Stan Webbs Chiken Shack.”

 

Ødegård har sunget og spillt i King Kong Combo, Steamboat, Upper Mountain Serenaders og Four Gallon Flush. Sistnevnte et rimelig bra bluegrassband fra Oslo. Mange kjenner han også fra 5 år med ukentlige visekvelder på «Hjørnet» i Lillehammer, pluss mange solo-opptredener med egne viser i NRK gjennom snart 30 år.

 

Det er Lars Erik som har skylda for at Blakk, Ustelt og Sulten Band ble en realitet tidlig på nittitallet. Nå har bandet gjenoppstått med utvidet besetning og ser for seg en lysende framtid!Øystein Hakestad ,1953,
har lang erfaring fra yrkeslivet som kulturarbeider, profesjonell utøver og instruktør for amatører i forbindelse med musikk og teaterarbeid. Har i mange år arbeidet freelance for NRK - da som musiker, instruktør, arrangør og komponist. Har vært delaktig i ulike produksjoner både for radio og fjernsyn. I "Hallo i uken" var Øystein musikkansvarlig og skrev en stor del av musikken til Tangakavalerenes forestillinger fram til 1991. Han har også kåsert i Norgesglasset og andre radioprogram. Ble tildelt Vest-Agder fylkes kunstnerstipend som musiker i 1990.

 

Øystein har vært aktiv musiker i en rekke band fra 1970 og fram til i dag. Hovedsakelig i Kristiansand og Stavanger. Har også en fjorten år lang lærerpraksis bak seg hvor han etter beste evne har  "plaget" elever i VGS i fagene Norsk, samfunnsfag, drama og musikk i fjorten år.. Dette fordi hans utdanning etter "pilkastmetoden" tvang fram en slik hverdag.

 

I deler av hans yrkeskarriere har kulturvirksomheten vært hovednæring. Har helt eller delvis, drevet egen virksomhet som musiker, instruktør og teksforfatter. Øystein har også skrevet musikk til en koselig julefilm ,"Ei jul for lenge sea",  vist på NRK Tv første gang 1999 .Filmen er solgt til en rekke land som avstedkommer tonooppgjør fra underlige plasser samt eksempler på sær dubbing av tekst. I det siste har han skrevet tekster for andre artister, bl.a. Guren Hagen.

 

Øystein har instruert teaterforestillinger for amatører rundt omkring i landet, og har holdt en rekke kurs i tekstproduksjon, med bla.a. Revyfaglig senter på Høylandet som oppdragsformidler. Skrevet musikk til andres videogram.

 

Vil du vite mer om denne underlige "skruen", så besøk hans web:

 

http://www.ltt.noTorbjørn Backsæther Gording, 22, er gruppas yngste medlem og bor på Lillehammer. Helt siden han begynte å spille torader, har han likt å sysle med musikk. La toraderen på hylla jula han fant en gitar under treet. I Blakk, Ustelt og Sulten band trakterer Torbjørn både akustisk og elektrisk gitar, resonator, dobro og mandolin. Har en tidligere karriere i bandet The Musical Vulcanoes.


Bandets dyktige trommeslager Arne Morten Kroken bosatt i Øyer.Johnny Josten er født og oppvokst på Otta – ”byen” ved Rondane. Bor for seg selv med alle sine gitarer ved Hafjell i Øyer hvor han livnærer seg som lærer på ungdomsskolen. Foruten å spille i Blakk, Ustelt og Sulten Band, spiller han i bandet ”Dapple Rose”.


John Amundsen er bandets bassist.