...at folk bryr seg er vår største kapital!


Salongeventyrets gode hjelpere!Tro kan flytte fjell, men det koster…

Å pløye ny mark krever ikke bare optimisme, idealisme, krefter og pågangsmot. Det kreves kapital – mye kapital! Og en STOR porsjon galskap. Tusen takk til små og store bidragsytere som hadde tro på festivalprosjektet, og takket ja til å bidra til fellesskapet. At folk bryr seg, er vår største kapital!

Det er ikke å legge skjul på at årets Salongfestival aldri hadde sett dagens lys uten egenkapital. En stor utfordring blir derfor å skaffe kulturelle sponsorer til neste års festival, men Salongfestival blir det! I hvilken form avhenger av sanne kulturvenner som kan tilføre festivalen frisk kapital. Ønsker du å bidra, hjelper du oss til å videreutvikle og holde liv i Salongfestivalen!

Salongverten himself!


Når man har fått mye, ønsker man å gi noe tilbake til fellesskapet. Takk til Ragnar som sponset Salongfestivalen med sin etterlengtede sommerferie!
Foto: Liv Haglund Lillegrundset

Stor takk og klem til ekteparet Søberg på Rosenlund Park, Løten, som sponset overnatting med frokost for FolkPort. Storveis! Og gjengen koste seg skikkelig....

Rosenlund er en gammel trebygning fra 1915, beliggende mellom Løten sentrum og Ådalsbruk på indre Østlandet, ikke langt fra Edvard Munchs fødested i Løten. Huset var i sin tid bygd som "de gamles hjem" og var etter sin tid veldig moderne. I 1984 ble huset til stiftelsen "Kvinneuniversitet på Løten". Fra 2006 ble Rosenlund overtatt av ny eier. Rosenlund er renovert og fremstår i ny prakt og fyller dagens behov for selskapligheter, møter og overnatting. Det gamle ærverdige stedet har nå også fått nytt navn: Rosenlund Park. Stedet innbyr til ro - harmoni og eierne vektlegger personlig service.

Dagens vertskap er Gunnar og Lilja Søberg
 
http://www.rosenlundpark.no

ABC-LYD ved Erik Hornberg, ElverumSalongfestivalen går for det beste av det beste!

Skal artistene ytes rettferdighet, er god lyd et "must". Kjempetakk til Erik Hornberg og hjelpemann Sigfred Iversen i ABC-LYD som leverte fabelaktig lyd/lys til snill pris! Artistene var over seg av begeistring, og det var vi også! 


ABC-LYD ble startet i 1993 av Erik Hornberg.  Ideen var da å kunne tilby tjenester til lydsetting av forskjellige typer arrangement. 

Siden den gang har oppdragene økt jevnt, og samarbeider i dag med kjente og ukjente artister/musikere i forskjellige genre.

Arbeidsoppgavene er alt fra små taleanlegg, revy/teater, events, til større konserter/festivaler.

Alt lydanlegg er profesjonelt utstyr som dagens artister krever.

 I 2005 ble det investert i lysanlegg og kan nå også tilby lyssetting med egen lysmann.

ABC-LYD har også bygd opp eget lydstudio , og kan tilby 24 spors digital innspilling i et intimt lite studio på 40m2.


Velkommen til ABC-LYD:
http://www.abc-lyd.com
Vi kan ikke få fullrost gutta i "lydburet" nok. For et strålende og trivelig team!

Knut Kohmanns snekkerlag fra Hamar


En vel entusiastisk tro på dugnadsånden førte oss ut i hektisk jakt etter nye snekkere få uker før festivalen. Uten akutt hjelp fra Knut Kohmanns utrolige tøffe og dyktige snekkerteam fra Hamar, hadde marerittet vært et faktum. Resultatet ser vi i dag - en scene vi er mektig stolte av!

Takk til dere alle tre for en utrolig innsatsvilje! Trenger vi snekkere en annen gang, vet vi hvor vi finner dem. Men da skal vi spørre i god tid...


Foto: Kultursalongen, juni 2009

Liv Haglund Lillegrundset, festivalfotograf


Når den første Salongfestivalen går av stabelen, er det viktig med skikkelig fotodokumentasjon, og vi skjønte raskt at vi trengte hjelp til dette oppdraget. Tusen takk til Liv Haglund Lillegrundset (og søsteren Unni Haglund) som tok utfordringen med å være festivalens fotograf. Selv om Liv kaller seg "hobbyfotograf", har hun lang erfaring i å fotografere! Foto: Kultursalongen, Liv Haglund Lillegrundset i aksjon som festivalfotograf! Takk Liv.

Robert Khoury, grafikerTakk til grafiker Robert Khoury, Libanon/Løten, som hjalp oss med festival-logoen.

http://www.natthagen.no
 

OH-Hytta AS, Hamar


Takk til Odd Henning Netka, OH-Hytta AS, for uvurdelig hjelp og støtte til sceneprosjektet. 


OH-Hytta AS holder til i Hamar, og er en liten bedrift med lang erfaring innen hyttebygging. Som kunde er du med på å planlegge din egen hytte sammen med OH-Hytta og deres arkitekt, slik at du får en hytte som er akkurat slik du har drømt om.

Fornøyde kunder er OH-Hyttas beste ambassadører.

Hyttene kan leveres som - byggesett - råbygg eller ferdig oppsatt i bindingsverk.

http://www.oh-hytta.no

Elgstua AS på Elverum


Takk til Siri & John på Elgstua som sponset "hjemmelaget" potetsalat til artistene!

Elgstua med ”Elgen” som landemerke, ligger ca. 1,5 km vest for Elverum sentrum. Elgstua har en særegen og tradisjonell  arkitektur med oppholdsrom i gammel stil. Stor parkeringsplass.

 • 19 rom med dusj og toalett; hotellstandard. 
 • Sengeplass for inntil 49 personer
 • Alle rom har flatsjerm TV/ FM radio
 • Trådløst nettverk

 

 • Kafè med 80 sitteplasser
 • Hall/peisestue med 20 sitteplasser
 • Stor uteplass for bespisning
 • Storstua med 45 sitteplasser
 • Veslestua med 15 sitteplasser

God hjemmelaget mat!

Alle rettigheter.

VELKOMMEN TIL OSS!

http://www.elgstua.no
 

Velkommen til Elgstua på Elverum!

Jan Tore Lie, rørlegger i Hernes


Takk til Jan Tore for tilkobling av vann til utevask!

Tore Velten, Transport AS i Hernes


Kultursalongen takker nabo Tore Velten Transport AS for bistand til grunnarbeider og planering av bærelag til scene, samt utlån av strøm til lyd & lys.

Besøksadresse: Schulstad, 2410 Hernes
Telefon:           624 26 268
Foto: Kultursalongen, mai 2009

Toril Møystad, HernesTakk til Toril Møystad på Grønli gård som sponset festivalen med store, ferske egg!
Foto: Britt M Solberg, Norturamagasinet

BAS Maskinutleie AS, Elverum


Takk til Jarle Torgals og BAS Maskinutleie for sperrebånd til festivalområdet.

 

BAS Maskinutleie er et nyetablert selskap i BackeGruppen. Selskapet driver med utleie av maskiner og utstyr til prosjekter innen bygg og anlegg, og har 28 ansatte.

Kundene til BAS Maskinutleie AS er i hovedsak selskapene i BackeGruppen med behov for maskiner og utstyr i sine prosjekter. I tillegg jobber BAS Maskinutleie mot eksterne kunder.

Selskapet har i dag lokaliseringer på følgende steder:

 • Hof i Vestfold

 • Lindeberg i Frogner

 • Gjøvik

 • Elverum

 • Grålum i Østfold

Om du er interessert i å leie maskiner eller utstyr fra BAS Maskinutleie AS, er det bare å ta kontakt med oss.
 
Driftsleder i Elverum: Jarle Torgals

Vindheiaveien 111
Pb. 1245 Vestad
2405 Elverum

Mobil: 992 26 390
http://www.backe.no

Knut Silihagen, Hernes


Takk til Knut Silihagen i Hernes for god pris på 60 naturstaur!

Arne Hornsletten, Hernes


Hjertelig takk til familien Arne Hornsletten i Hernes som stilte leiligheten i underetasjen til disposisjon for gruppa Varde!

Mellems Sveiseverksted AS, Elverum


Takk til Mellems Sveiseverksted AS som laget 2 store oljefatgriller til Salongfestivalen!

Mellems Sveiseverksted AS ble etablert 1954 med tørkestativer, sykkelstativer og grinder som hovedprodukter. I tillegg reparerte man diverse utstyr for bønder og lastebileiere. Verkstedet ble fort for lite og man fikk tomt i Trysilveien 256 på Løvbergsmoen og flyttet inn i nytt bygg 1966.  Høsten 1987 var et nytt stort tilbygg klart for innflytting og nå kunne man virkelig tilby kundene skikkelig plass for alle størrelser biler. I dag utføres alle typer reparasjoner av påbygg på lastebiler, montering og reparasjon av hydrauliske kraner, krokløftere, bakløftere, tipp og annet hydraulisk utstyr.Vi er sertifisert virksomhet G8 for hydrauliske kraner og godkjent påbygger-verksted.

http://www.melloms-sveis.no
 

Magiske Øyeblikk AS, Elverum


Takk til Dag Stenhammer i Magiske Øyeblikk som utformet og halverte annonseprisen i magasinet.

http://www.magiskeoyeblikk.no

Hernes Vel


Takk til Hernes Vel ved styreleder Jack Erik Lund og Leiv Annar Tuveng som påtok seg jobben med inngjerding og "stauring" av festivalområdet.
Foto: Kultursalongen, Leiv Annar Tuveng

Foto: Kultursalongen, Jack Erik Lund

KART ved Gard Langholen, Elverum


Takk til Gard og ungdommene som ferdigstilte og fikk på plass et flott "utedomøblement" til snill pris. KART er lokalisert sammen med Elverum kommunes vedsentral og kantine.

 
I samarbeid med Aetat og med oppfølgingstjenesten for videregående skole, har virksomhet for kvalifisering og sysselsetting etablert et tiltak for unge arbeidsledige i alderen 18-24 år. Gjennom Kvalifisering, Arbeid, Relasjoner og Tiltak, skal KART bidra til at ungdommer skal få avklart sin motivasjon og mulighet for arbeid eller videre utdanning. Mer info rundt tiltaket finner du på kommunens hjemmeside http://www.elverum.kommune.no
Foto: Kultursalongen juni 2009

Bakken Øvre Gårdsmat, Løten


Mat er også kultur! Takk til Bakken Øvre for hyggelig tilstedeværelse og sponsing av diverse hjemmelagde burgere under festivalen!
Foto: Kultursalongen 2009

Harry Meljordshagen, HernesTakk til snekker Harry Meljordshagen i Hernes, som bidro med forefallende snekkerarbeid og lån av henger.
Foto: Kultursalongen 2009

Viggo Ødegaarden, HernesTakk til Viggo Ødegaarden som trødde til med traktor når bjelker og takstoler skulle løftes på plass - samt kjøring av hon.
Foto: Kultursalongen 2009