Festivalkunstneren Victoria Sinding Havstad fra Nesodden

Klikk på foto


Årets festivalkunstner Victoria Sinding Havstad (25 år) fra Nesodden, er utdannet fotograf og danser med samtidsdans og improvisasjon som spesialitet.

Danseren Victoria Sinding Havstad (25), Nesodden, har en solid dansekompetanse til tross for sin unge alder. Siden 2008 har hun vært engasjert i egne danseproduksjoner med utgangspunkt i samtidsdans og improvisasjon. Victoria er en kreativ danser som liker å tøye grenser, og kombinerer ofte dans med andre kunstuttrykk, eksempelvis foto. Danser like gjerne uten musikk som med musikk.  Har en søknad inne hos Norsk Kulturråd om stipend til en planlagt danseforestilling med samtidsdans og fotografi. Forestillingen blir satt opp på ”Rom for dans”, Black Box. I 2010 fikk hun kulturprisen av Frogn kommune.

Fotografen Victoria har bakgrunn fra NISS’ fotolinje (Institutt for scene og studio). Foruten å benytte egne foto i sine produksjoner, tar hun fotooppdrag som portretter, plakater/flyers/CD-cover, eller forestillinger og konserter. Har samarbeidet med blant annet dansestudioet ”Livedans”, Ski videregående skoles danselinje, dansegruppa Urban Tribe, Silje Onstad, Sunniva Huglen, bandet Varde, Micronoise og ”Rom for dans”.

Er du ute etter en dyktig fotograf, vet du hvor du finner henne!

Klikk på foto