En rotekte folkesanger, tonemester og skribent...

Klikk på foto


Wenche Myrvang fra Sørskogbygda, Elverum


"Det har alltid vært musikk, korsang, gitar og felespill hjemme. Fra jeg var liten var jeg med foreldre og besteforeldre på korøvelse. Senere begynte jeg i kor og tok pianotimer. I ungdomsårene lærte jeg meg en del grep på gitaren og fikk feleundervisning i et år. Min interesse for folkemusikk våknet da jeg ble kjent med Ellen Marie Tangen i begynnelsen av tjueårene. Omtrent på samme tid begynte jeg å skrive dikt og sanger til ulike anledninger. Diktskrivingen har vært til stede mer eller mindre hele livet etter dette, mens det å sette melodier til egne og andres dikt, kom mye senere. Faktisk etter at jeg fylte 40.

Jeg blir inspirert av gode tekster om sjel, sinn og følelser - våre menneskelige irrganger på godt og vondt. Bruker ofte naturen som et bilde på våre indre opplevelser. Av poeter er jeg veldig glad i Einar Skjæraasen og Arnulf Øverland. I de senere år også poeten Åsmund Sveen fra Sørskogbygda. Sveen har fantastisk mange gode tekster, og bruker naturens bilder på den måten jeg beskrev ovenfor. Ellers har jeg stor sans for svenske poeter som Dan Andersson til Per Gessle... kanskje mer som en popartist å regne, men knakende gode tekster.

Når det gjelder folkemusikk, som står mitt hjerte aller nærmest, tar den tak i mine innerste, dirrende strenger... Jeg pleier å si at det er sjelen vår som synger og speiler seg, og man gjenkjenner både det norske landskapet og folket i ord og toner."