Formbevisst forfatter og aktiv debattant fra Oslo

Klikk på foto


Henning Næss er født i 1969 og oppvokst i Oslo. Utdannet lærer og gestaltterapeut, og studert filosofisk dialog med Helge Svare. Går for tiden på fagforfatterstudiet på Høgskolen på Bislett. Har publisert en rekke artikler i aviser og tidsskrifter og utgitt to bøker. Er i dag medarbeider i tidsskriftet Cogito som har et spirituelt utgangspunkt. I senere år har det blitt mange opplesninger av egen litteratur.

Henning Næss er kjent for å være en formbevisst forfatter og aktiv debattant. Debuterte med diktsamlingen ”Før solen blir en skygge av seg selv” i 2007 før han skiftet sjanger og stod fram som prosaforfatter med novellesamlingen ”Sure druer”, Wigestrand forlag 2008. Varierer ofte sitt fortellerperspektiv og språk med sans for klassisk retorikk og gotikk. Tilhører en burlesk og humoristisk fortellertradisjon, selv om alvoret og fortvilelsen aldri er langt unna. Til tross for dunkle emner, evner Næss å skrive tydelige tekster. Språklek benyttes som et viktig virkemiddel, og gjør diktningen både forfriskende og fascinerende.

 

I likhet med poetene Ronny Spaans, Håkan Sandell og Eirik Lodén, representerer Henning Næss retrogardismen i Skandinavia – en ”nytradisjonell” diktkunstbevegelsen som hevder tradisjon er fornyelse.

 

HENDER. BARNDOM.

 

Fars hender er lastebiler

fulle av lys.

De frakter omtanke til hele meg.

Og stemmen hans

vikler seg som et varmt teppe

rundt kroppen min.

 

Mors hender

er omtenksomme

girlandere. De vokser

og vokser

som omtanke på speed, slanke

lange og krevende.

 

Heler meg

og kveler meg.

Klikk på foto